'Vanwege een tere huid'

Hoe je huid opknapt van Zechsal

Mensen die in magnesiumbalans zijn voelen zich vaak beter. Ook ons grootste orgaan en visitekaartje, de huid gedijt beter met wat extra magnesium. Tenminste, als je de juiste producten gebruikt.

De huid heeft het namelijk niet makkelijk. Ondanks de beschermende, zeer ingenieuze, gelaagde opbouw - alleen al de opperhuid of epidermis bevat vijf onderdelen - en circa 8 miljoen actieve bacteriën - is het een kwetsbaar geheel. Op de site www.huidconsult.nl staan de kwetsuren en mankementen die we aan of via de huid kunnen oplopen keurig gerangschikt in een index, van A tot Z. In totaal tellen we er 218, te beginnen met aambeien en eindigend met (nare) zweetgeur. 

Transpiratiegeur

Van voldoende magnesium ga je lekkerder ruiken. De desinfecterende werking van magnesium en het feit dat de oksels een prachtige opnameplek zijn, inspireerde ons tot het ontwerpen van een Zechsal deodorant. Natuurlijk, geen parabenen, aluminium of andere rotzooi, maar een meervoudig effectief middel.

Puistjes

Paniek maakt je ondernemend en creatief. Dus toen de 15- jarige Amerikaanse Stacey Klimbell vlak voor een cruciaal schoolfeest een pukkel op haar linker neusvleugel ontdekte, pakte ze resoluut het flesje Milk of Magnesia van de badkamerplank. Het was van haar vader die elke avond een theelepel innam om zijn maagproblemen te bestrijden. Stacey smeerde het op haar pukkel. Daarna ging het snel.

Via social media en talloze filmpjes op Youtube werd Milk of Magnesia in Amerika in no time een enorme hit in de bestrijding van pukkels en het gebruik als foundation. Niet verwonderlijk, want de werkzame stof, magnesiumhydroxide pakt de talgproductie aan en werkt desinfecterend. Maar aan het uitwendig gebruik van de originele Milk of Magnesia kleven een aantal bezwaren. Het is immers niet ontwikkeld voor gebruik op de huid, maar voor de bestrijding van maagzuur. Door de hoge PH-waarde droogt de huid te veel uit. Zeker bij frequent gebruik kan dit op termijn schade opleveren, en je raakt van de regen in de drup.

Toch werden we bij Zechsal getriggerd door de positieve eigenschappen van Milk of Magnesia, zeker toen bleek dat we dit ook konden maken met het natuurlijke magnesium uit de Zechstein bron. Zechsal heeft de werking en de formule van Milk of Magnesia geperfectioneerd, zodat de huid optimaal wordt beschermd én tegelijk puistjes en roodheid effectief worden aangepakt. De ingrediënten zijn louter natuurlijk en versterken elkaar optimaal. Als je kijkt naar de vele dankbare reviews werkt het niet alleen bij pubers met puistjes, ook ouderen met een glimmende, rode huid hebben baat bij een maskertje met Zechsal clearskin. 

Huidproblemen

Het gebruik van magnesiumchloride bij huidaandoeningen is al veel onderzocht en toegepast. Grofweg zijn de bevindingen dat circa 70% van de mensen die huidproblemen hebben, baat hebben bij badderen of smeren met magnesiumchloride.

Magnesiumchloride is namelijk ook hét bestanddeel in de Dode Zee, dat ervoor zorgt dat zoveel mensen daarin kuren en verkwikt terugkeren. Men ervaart minder jeuk, roodheid verdwijnt en de huid knapt zichtbaar op. Zeker in het begin vraagt dit wel doorzettingsvermogen: intensief kuren met een combinatie van (voeten)baden en het gebruik van de magnesiumgel. Na een intensieve kuur van een paar weken, is onderhoud met magnesiumgel en af en toe een voetenbad vaak afdoende.

Beauty

De Duitse dermatoloog Yeal Adler heeft een interessant boek geschreven met als titel "Huid". Volgens haar zijn te vaak wassen, baden, scrubben en allerlei niet natuurlijke smeersels 'opzettelijk lichamelijk letsel'. Beter is het om je leefstijl aan te passen, gezond te eten en natuurlijke middelen te gebruiken. 

Ons magnesium is zo'n natuurlijk middel. Volgens de EFSA is aangetoond dat magnesium positieve effecten heeft op de celdeling en bijdraagt aan het proces van celvernieuwing. Het wordt ook wel "het verjongingsmineraal" genoemd. 

Wil je je huid beschermen tegen de invloeden van buitenaf en zo lang mogelijk een stralende huid behouden? Gebruik dan natuurlijke producten zonder allerlei kwalijke toevoegingen en conserveringsmiddelen. Zechsal gebruikt voor haar verzorgingslijn het natuurlijke magnesium uit de Zechstein bron. Door het magnesiumchloride te mengen met bijvoorbeeld sheabutter en vitamine E maken we functionele cosmetica: verzorgingsproducten die 'iets extra's' voor je doen. Een goede natuurlijke ondersteuning voor je huid en je pikt wat extra magnesium mee voor het interne gebruik.

Je haar

Tot slot iets over het haar. Naarmate we ouder worden verdwijnt het vaak op plekken waar het hoort en komt het tevoorschijn op plekken waar het niet hoort. Als  oorzaak wordt wel gegeven dat teveel aan calcium je haarzakjes blokkeren voor andere mineralen, waardoor het haar dunner wordt en uiteindelijk verdwijnt. Als je je haar behandelt met magnesiumgel of twee a drie keer per week wast met de Zechsal hair & body wash, blijft het langer in zijn volle glorie. Daarnaast maakt het magnesium je (hoofd)huid rustig, waardoor je minder last hebt van jeuk en schilfers op het hoofd. 

Gebruikte literatuur en sites:

Yael Adler, “De Huid”, Amsterdam 2017
Carolyn Dean “The Magnesium Miracle”, New York 2007
Erhardt Proksch, ea “Bathing in magnesium­rich ….”, Journal off Dermatology” februari 2005

www.huidconsult.nl
www.zechsal.nl

Betaal mogelijkheden