Over de organisatie

Wie zijn wij?

In de ruim 10 jaar dat Zechsal bestaat heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot dé magnesiumspecialist. Met puur magnesium als basis, innovatie als motor en een missie om bij te dragen aan een gezondere en meer ontspannen wereld.

Het Zechsal team

Zechsal is opgericht in 2010 door Mercedes Prinsen en Jaap van Slooten. Zij runnen het bedrijf met ziel en zakelijkheid, overtuigd als ze zijn van de waarde van magnesium voor je gezondheid en welzijn. Inmiddels bestaat het team van Zechsal uit 14 mensen, die allemaal met grote betrokkenheid werken aan het overtreffen van de verwachtingen van de klanten. Dat zie je terug in de lange relaties met partners en de beoordelingen op internet. En daar zijn we best trots op!

De naam

Zechsal is een samentrekking van “Zechstein” en “sal”. Zechstein is de aanduiding voor de geografische periode van 250 miljoen jaar geleden. Toen liep over een flink deel van Noord-Europa een zee, je raad het al: de Zechstein Zee. Deze zee is in de loop der tijden langzaam ingedroogd - net als nu de Dode Zee -  totdat er alleen maar zouten (mineralen) overbleven, waaronder een dikke laag van het pure magnesiumchloride. Het magnesium dat Zechsal gebruikt komt hier vandaan. Dit zout is de oorsprong van het bedrijf en de grondstof die nu nog steeds wordt gebruikt in veel van de producten.

Het tweede deel “sal” is latijn voor zout. Daarnaast is het een onderdeel van het woord “salaris”. In lang vervlogen tijden werden mensen uitbetaald in zout omdat dat zo schaars was. Dit geeft aan hoe waardevol dit oeroude magnesiumzout is.

Het magnesium uit de Zechstein Zee wordt internationaal erkend als het zuiverste en edelste magnesiumzout ter wereld.

Innovatie en ontwikkeling

Het aantal producten is in de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. De basis is en blijft magnesium maar er zijn inmiddels veel ingrediënten en formuleringen bijgekomen. Bij de selectie daarvan staan puurheid en functionaliteit voorop.  Om nieuwe producten te ontwikkelen combineert Zechsal de eigen kennis van magnesium met kennis van buiten. Ontwikkelingen en inzichten uit diverse disciplines, variërend van natuurcosmetica tot inspanningsfysiologie en van medische biologie tot mindfullness worden gecombineerd en vertaald naar innovatieve producten. 

Zechsal geeft trainingen en workshops, waarbij naast de gezondheidsaspecten ook aandacht is voor het winningsproces van het unieke Zechstein magnesium. Inmiddels hebben duizenden professionals én consumenten op deze manier kennis gemaakt met de life essential magnesium.

Kwaliteit & duurzaam ondernemen

Met onze producten en bedrijfsvoering probeert Zechsal haar voetafdruk zo klein mogelijk te houden. De Zechsal producten voldoen aan de hoogste eisen van zuiverheid en kwaliteit, en met onze keuzes voor materialen en partners in de regio proberen we het milieu zoveel mogelijk te ontzien. We zetten ons in voor duurzame verpakkingen, stappen over naar bio-based tubes en waar mogelijk gerecyclede materialen. En we gaan door met het zoeken naar milieuvriendelijke verpakkingen.

We maken ons pand energiezuinig door zonne-energie en infraroodpanelen te gebruiken en we oefenen druk uit om het winningsproces van het Zechstein magnesium tijdsbestendig te maken. Zechsal voelt zich daarbij schatplichtig aan de regio en ondersteunt lokale en regionale initiatieven zoals sportclubs en de voedselbank.

Partners

Vanuit het principe van wederkerigheid heeft Zechsal diverse partnerships. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat het met de mensen en hun bedrijfsfilosofie moet klikken.

Op deze basis hebben we partners in binnen- en buitenland gevonden, zoals distributeurs (in vele landen), therapeuten, groothandels en andere organisaties die onze producten een warm hart toedragen.

Bedrijfsgegevens

Zechsal B.V. 
van Stolbergweg 30 a/b
9641HL Veendam
Tel: 0598 - 626 810
  
Kamer van Koophandel: 688.481.37  
BTW nummer: NL8576.16675.B01
Bank: NL71RABO 0126955190   (BIC: RABONL2U)

Betaal mogelijkheden