Magnesium Citraat

Magnesium Citraat: wereldwijd het meest gebruikt

Waarom Magnesium citraat?

  • Voor soepele spieren en gewrichten;
  • Ondersteunt de botten;
  • Bevordert de energiestofwisseling;
  • Zuivere kwaliteit uit Europa;
  • Goed voor leerprestaties
Magnesium citraat is het meest geschikt voor de werking van spieren en gewrichten. Het is daarom een veelgekozen vorm van magnesium die wordt genomen na zware inspanning. Niet voor niets wordt het veel gebruikt door (top)sporters. Een extra voordeel is ook dat het bijdraagt aan je energieniveau.

Magnesium citraat

Magnesium citraat onderscheidt zich van gewone magnesium doordat het is gebonden met een citroenzuur molecuul. Magnesium is in veel processen van ons lichaam betrokken. Dit bewijst maar hoe belangrijk het mineraal is. Er is echter een probleem: magnesium wordt niet heel gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Magnesium citraat wordt dit wél. Dat komt door de binding met citroenzuur waardoor het magnesium stabiel blijft en makkelijk door je lichaam opgenomen kan worden. Dit maakt magnesium citraat onder andere ideaal voor sporters, omdat het makkelijk door de spieren opgenomen kan worden.

 

Zechsal

"Ik neem magnesium citraat voor een extra stukje scherpte tijdens sporten."

Zechsal


Wat is magnesium citraat?

Magnesium citraat is een vorm van magnesium waarbij het is gebonden aan een andere stof: citraat. Citraat is, vrij vertaald, zout van een citroenzuur. Magnesium citraat betekent dus dat er sprake is van een magnesium molecuul die is gebonden aan een citroenzuurzout. Door deze verbinding kan het lichaam het magnesium beter opnemen, doordat dit tegelijk met het opnemen van het citroenzuur gaat. Iets wat door het lichaam makkelijk(er) kan worden opgenomen heeft een zogenaamde ‘hoge biologische beschikbaarheid’. 

In de basis blijft het magnesium molecuul dus hetzelfde, alleen helpt citraat het lichaam om het magnesium beter op te nemen. Dit maakt magnesium citraat een hoog biologisch beschikbare vorm van magnesium. 

 

Waarom Zechsal magnesium citraat poeder aanbiedt

Zechsal staat voor pure en zuivere producten. Zechsal magnesium, of het nu gaat om citraat of een andere vorm, zullen we daarom ook altijd zo zuiver mogelijk aanbieden. Wij verkopen om die reden ook uitsluitend magnesium citraat poeder, omdat capsules worden gemaakt met ingrediënten die de gezondheid niet ten goede komen. Alleen door magnesium citraat in poedervorm aan te bieden ervaar jij de meest zuivere werking, zonder stoffen binnen te krijgen die je lichaam liever niet heeft. 


Er is echter nóg een reden waarom we magnesium citraat poeder verkopen. Ieder lichaam, en elke persoon, heeft namelijk andere lichamelijke behoeften. Het is daarom ook onmogelijk standaard aan te geven dat iemand behoefte heeft aan een 200 mg magnesium citraat dosering. Of 50 mg, wanneer iemand minder actief beweegt. Capsules bieden niet de mogelijkheid om naar die behoefte te doseren. Met magnesium citraat poeder kan dit wel. 


Zechsal magnesium citraat kopen van de hoogste kwaliteit

Zechsal biedt magnesium producten van de hoogste kwaliteit. Van het moment van extraheren van het mineraal uit de aarde tot aan de verkoop aan onze klanten, onderwerpen wij de magnesium citraat aan strenge kwaliteitseisen. En dit werpt zijn vruchten af, gezien de klantbeoordelingen die ons een 4,8 op een schaal van 5 geven volgens Trustpilot. En hier zijn we trots op! Niet voor niets zijn ‘puur’ en ‘zuiver’ waarden die we trots koppelen aan al onze producten en service!


Verschillende verpakkingen

Ieder mens is verschillend en daarom hebben wij een grote variatie aan magnesiumproducten in ons assortiment.  Door een productenrange aan te bieden van magnesiumdruppels en gel, tot badkristallen en oliën, kunnen wij iedereen die de positieve effecten van magnesium wil ervaren van geschikte producten voorzien. Maar ook van dezelfde producten bieden we een variatie aan inhoudsverpakkingen. 


Magnesium citraat poeder 200 gram

Het Zechsal bisblycinaat poeder in een verpakking van 200 gram is onze meesverkochte verpakking. We raden aan deze verpakking te kopen, wanneer je langdurig op hoog niveau wilt presteren waardoor je behoefte hoger is. Zo ben je langer voorzien en bespaar je kosten, doordat het relatief goedkoper is.

 

Magnesium citraat poeder 40 gram

Ben je nog niet bekend met het product en wil je het graag proberen? Of is je magnesiumbehoefte sinds kort veranderd doordat je bijvoorbeeld meer bent gaan sporten? Dan is de 40 gram verpakking ideaal. De verpakking bevat voldoende inhoud om het product goed uit te proberen en als het bevalt kun je overstappen op de grotere verpakking.

 



<p>Zechsal magnesium citraat</p>

Zechsal magnesium citraat

Goed voor soepele spieren


Op werkdagen voor 15.00 besteld? dezelfde dag verzonden!
14 dagen bedenktijd!

Vraag en antwoord

Magnesium citraat wordt steeds populairder als magnesiumsupplement. Dit is begrijpelijk gezien de hoge biologische beschikbaarheid en de positieve ervaringen van de meeste klanten met het product. We zetten hieronder een aantal veelgestelde vragen omtrent magnesium citraat voor je op een rijtje, zodat je goed kunt beoordelen of het supplement voor jou geschikt is.

 

Helpt magnesium citraat bij slapen?

Ja, maar het verdient enige toelichting. Magnesium is namelijk niet een slaapmiddel. Het ondersteunt wel de productie van melatonine en dát stofje zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt. Omdat magnesium citraat goed door het lichaam wordt opgenomen, kan het bijdragen aan de productie van melatonine. Zo draagt het bij aan een goede nachtrust.

Wat is een goede magnesium citraat dosering?

Een goede dosering hangt af van je persoonlijke behoefte. Ben je heel sportief, of beweeg je veel voor je werk, dan heb je meer nodig dan wanneer je niet veel beweegt. Het is daarom verstandig te beginnen met 1 maal per dag een theelepel, wat overeenkomt met 220 mg. Merk je dat je nog niet het gewenste resultaat hebt bereikt, dan kan je een tweede dosis toevoegen. 

 

Wat is de maximale dosering van het product?

Wij adviseren niet meer dan twee theelepels per dag te nemen, wat overeenkomt met 440 mg per dag.

Hoe zijn de klantervaringen van magnesium citraat?

De klantervaringen zijn over het algemeen erg positief. De meeste klanten bevestigen de positieve bijdrage van magnesium citraat poeder aan de werking van spieren en natuurlijke energie in het lichaam. Een klein deel ervaart bij het gebruik van het supplement darmproblemen of bijvoorbeeld misselijkheid. Ons advies is daarom de maximale dosering niet te overschrijden.

Wanneer magnesium citraat innemen?

Geschikte momenten om het supplement in te nemen zijn in de ochtend en in de avond. Neem je het enkel om goed te slapen, dan is de avond een goed moment. Neem je het meer voor de werking van je spieren, dan is ‘s ochtends of voor het sporten een goed moment.

Kent magnesium citraat bijwerkingen?

Magnesium citraat kent weinig bijwerkingen als het met mate, binnen de maximale aanbevolen dosering, wordt gebruikt. Een klein deel van de gebruikers ervaart echter wel klachten. Deze zijn gelukkig vaak kortdurend en gaan voorbij nadat wordt gestopt met het innemen. Klachten die voorkomen zijn: misselijkheid, lage bloeddruk, buikkramp, diarree en dorst. 

 


Bestel je magnesium citraat makkelijk bij Zechsal

Ben je overtuigd van de positieve effecten van dit magnesiumproduct? Bestel dan snel en eenvoudig in onze online shop. Wij zorgen dat je bestelling nog vandaag verstuurd wordt wanneer je voor 15:00 uur bestelt. Mogelijk geniet je morgen al van de voordelen van je bestelde magnesium citraat.


Betaal mogelijkheden