Zechsal extra's

Collageen

Collageen wordt voornamelijk gebruikt om veroudering van de huid tegen te gaan. Maar het doet veel meer dan dat! Lees hieronder alles over collageen of bestel meteen jouw collageen capsules.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
Zechsal collageen PLUS
Zechsal collageen PLUS Bevat 60 capsules
€ 29,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal collageen ACTIVE
Zechsal collageen ACTIVE Bevat 30 capsules
€ 24,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Wat is collageen?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en vormt een essentieel onderdeel van bindweefsel, huid, spieren, botten, pezen, kraakbeen, bloedvaten en andere structuren. Collageen is een vezelachtig eiwit en speelt dus een cruciale rol bij het behoud van de stevigheid, elasticiteit en regeneratieve eigenschappen van verschillende weefsels. Het is dus een verzamelnaam voor honderden eiwitten die in ons lichaam voor verbinding en samenhang zorgen. Mensen bestaan voor maar liefst 40% uit collageen!

Verschillende typen collageen

Er bestaan 28 verschillende typen collageen. Er komen dan ook verschillende typen collageen voor in het menselijk lichaam, maar type 1 tot en met 4 zijn hiervan het belangrijkst en meest voorkomend. 90% van het collageen in het menselijk lichaam is type 1.

Hieronder vind je een overzicht van de 4 meest voorkomende collageen typen en waar deze voorkomen:

  • Type 1 komt veel voor in huid, botten, pezen en bindweefsel.
  • Type 2 is te vinden in kraakbeen, wat belangrijk is voor de gezondheid en flexibiliteit van gewrichten.
  • Type 3 ondersteunt de structuur van organen zoals bloedvaten, spieren en de baarmoederwand.
  • Type 4 vormt een belangrijk onderdeel van basale membranen, die de verschillende lagen van cellen in weefsels scheiden.

De collageen capsules van Zechsal zijn verkrijgbaar in twee varianten, Zechsal collagen ACTIVE en Zechsal collagen PLUS. Lees hieronder meer over de twee verschillende soorten collageen capsules. 

Waarom collageen capsules van Zechsal?

De collageen capsules van Zechsal zijn een aanvulling op de lichaamseigen aanmaak van collageen. De aanmaak van collageen neemt namelijk na het vijfentwintigste levensjaar af. We merken dit onder andere aan onze huid die minder strak wordt en aan afnemende soepelheid van spieren en gewrichten. Extra collageen is daarom een welkome aanvulling. 

Het collageen van Zechsal is ongedenatureerd. Dit betekent dat het collageen nog in zijn oorspronkelijke, biologisch actieve vorm aanwezig is. Het is wezenlijk anders dan gehydrolyseerd collageen, waarbij het eiwit in stukjes is geknipt. Ongedenatureerd collageen wordt door het lichaam herkend als lichaamseigen. Hierdoor voorkom je een overreactie van het immuunsysteem, waardoor het collageen aangevallen en afgebroken wordt. Daarnaast zijn de collageen capsules van Zechsal een zuiver Nederlands product.

Zechsal collagen ACTIVE

Zechsal collagen Active bevat type 1, 5 en 10 collageen en zit boordevol bouwstoffen zoals hyaluronzuur, chondroïtine, glucosamine en keratine. Collagen ACTIVE houdt spieren en pezen soepel en is daarnaast goed voor huid, haar en nagels.

Collageen voor de huid

Er zijn een aantal redenen waarom collageen als goed wordt beschouwd voor de huid:

- Stevigheid en elasticiteit door het aanvullen van de natuurlijke collageen aanmaak.
- Vochtretentie door het extra vasthouden van vocht in de huid, waardoor deze gehydrateerd en soepel blijft. 
- Huidregeneratie door het ondersteunen van het genezingsproces. 
- Door de structuur van de huid te versterken, kan collageen helpen bij het verminderen van het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels.
- Een gezonde collageenmatrix kan de huid beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren zoals UV-straling.

Collageen voor het haar

Hoewel collageen voornamelijk bekend staat om zijn rol in de gezondheid van de huid, speelt het ook een rol bij de gezondheid van het haar. Hier zijn een paar redenen waarom collageen als gunstig wordt beschouwd voor het haar:

- Collageen is een belangrijk structureel eiwit dat helpt bij het vormen van de basisstructuur van het haar.
- Collageen is betrokken bij de groei van haarzakjes, de kleine structuren in de huid waaruit het haar groeit.
- Door de structuur van de haarvezels te versterken, kan collageen helpen om het haar dikker en voller te laten lijken.
- Een gezonde collageenmatrix in de hoofdhuid kan bijdragen aan glanzender en gladder haar. 
- Collageen kan helpen bij het beschermen van de haarzakjes tegen schade door omgevingsfactoren zoals UV-straling, vervuiling en hitte.

Zechsal collagen PLUS

Zechsal collagen PLUS is collageen type 2 met MSM, mangaan, hyaluronzuur en vitamine C, D en E. Met deze collageen capsules ondersteun je de opbouw en onderhoud van kraakbeen. Collagen PLUS is daarom uitermate geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen zoals artrose en artritis. 

Bestel jouw collageen bij Zechsal

Ben jij op zoek naar collageen capsules als aanvulling op de lichaamseigen aanmaak van collageen? Bij Zechsal vind je producten van hoge kwaliteit en van Nederlandse bodem. Bestel je de capsules voor 15:00 uur, dan worden ze dezelfde werkdag nog verzonden! 


Heb je vragen over collageen of andere producten van Zechsal? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder! 

Betaal mogelijkheden