Pijnlijke spieren en magnesium

We hebben ongeveer 600 spieren in ons lichaam. De meeste zijn skeletspieren. Dit zijn de spieren die je voelt en die je bewust of onbewust kan aanspannen. Maar ook in de organen en in de wanden van de bloedvaten zitten spieren. Deze zogenaamde gladde spieren zijn niet bewust te sturen. Een derde groep spieren bevindt zich in het hart. Net als de overige orgaanspieren functioneren ze autonoom, maar qua vorm komen ze weer overeen met de dwarsgestreepte skeletspieren. Bij het functioneren van alle drie de spiergroepen speelt magnesium een belangrijke rol. Hoe zit dat?

Calcium en magnesium

Voor het goed functioneren van je spieren heb je zowel calcium als magnesium nodig. Calcium voor het aanspannen van de spieren en magnesium voor het ontspannen van de spieren. Deze inspanning-ontspanning cyclus gaat razendsnel. Je merkt het onder andere in je polsslag, ademhaling en het knipperen van je ogen. Verstoringen in dit evenwicht zijn letterlijk ritme verstoringen, onmiddellijk merkbaar en kunnen – zeker op wat langere termijn- aanleidingen zijn voor tal van uiteenlopende kwalen en aandoeningen, variërend van hartritmestoornissen tot depressie en van oorsuizen tot diabetes. Maar ook kramp, rusteloze benen of gewoonweg pijnlijke spieren en gewrichten kunnen hier mee te maken hebben.

Ideaal gesproken zijn bij dit delicate samenspel calcium en magnesium in evenwicht. Maar zeker in veel westerse samenlevingen is die balans uit het lood te gunste van calcium. Veel mensen die last hebben van pijnlijke spieren hebben dus baat bij extra magnesium. 

Meer weten over de balans tussen calcium en magnesium? Kijk dan dit filmpje: Balancing calcium with magnesium

Magnesium supplementen

Magnesium wordt wel ‘the hottest mineral on the planet genoemd’. Miljoenen mensen nemen extra magnesium. Ook voor ontspannen en soepele spieren is magnesium noodzakelijk verlichting. Als alternatief voor het slikken van pilletjes is de transdermale opname, de opname van magnesium via de huid al een aantal decennia sterk in opkomst. Geen gedoe met pillen en geen onnodige belasting van de maag. Ook ervaren veel mensen bij het aanbrengen van het magnesium op de huid meer directe verlichting.

Aanbevolen producten

Bezig met laden...
Zechsal magnesium drops, 30 ml
Zechsal magnesium drops, 30 ml Puur natuur en groot gemak
€ 14,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsallsport gel, 100 ml
Zechsallsport gel, 100 ml Pure magnesium power, mét OptiMSM
€ 14,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
NL nov 2015
Zechsal navulzak, 4 kg Voor 32 voetenbaden of 8x een ligbad
€ 29,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal voetenbad, 750 g.
Zechsal voetenbad, 750 g. Goed voor 6x een voetenbad
€ 11,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Allemaal in zeer kleine hoeveelheden, maar juist in de unieke door de natuur samengestelde combinatie leveren ze een bijdrage aan het effect van Zechsal. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.

Literatuur:

The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare, Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis , Scientifica 2017
The magnesium miracle, C.Dean, New York, 2007
Effects of transdermal magnesium chloride on quality of life for patients with fibromyalgia: a feasibility study, Deborah J.EngenaSamantha J.McAllisterbMary O.WhipplebStephen S.ChacLiza J.DionbAnnVincentbBrent A.BauerbDietlind L.Wahner-Roedlerb Journal of Intagrative medicine 2015.
Transdermal Magnesium Therapy, M. Sircus, Chandler 2007
Magnesium in human health and disaese, R.R Watson ea, New York 2013

Betaal mogelijkheden