Beter slapen en magnesium

Vrijwel iedereen heeft wel eens moeite met slapen maar circa 20% van de mensen in de westerse wereld heeft echt chronische slaapproblemen. Het ontspanningsmineraal magnesium kan hierbij helpen en slaapproblemen verminderen. Het is namelijk betrokken bij de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons waak/slaap ritme reguleert. Lees hier meer over magnesium en slaapproblemen.

De productie van melatonine vindt plaats in de epifyse, in goed Nederlands de pijnappelklier. Dit kleine, maar uiterst belangrijke uitgroeisel aan de bovenkant van de tussenhersenen wordt in sommige oosterse filosofieën wel het derde oog genoemd of nog mooier de zetel van de ziel. Het zal allemaal met melatonine te maken hebben. Na ons veertigste maken we minder van dit stofje aan.

Magnesium kan dan helpen bij het weer op peil brengen en houden van melatonine. Veel  gebruikers van Zechsal geven dan ook aan dat ze beter slapen. Met name een voetenbadje in de avond werkt erg goed. Maar ook een paar sprays op de buik verhoogt uw magnesiumpeil en heeft bij veel mensen een snel effect op beter slapen.

Aanbevolen producten:

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.