Magnesium en zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is de magnesiumbehoefte 20 tot 40% hoger dan normaal!

Magnesium helpt bij typische zwangerschapskwaaltjes als harde buiken, krampen en rusteloze benen. Maar er is meer: uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met een voldoende magnesiumgehalte minder kans hebben op zwangerschapsvergiftiging. Ook zijn er aanwijzingen dat magnesium helpt bij het voorkomen van een miskraam en dat kinderen van vrouwen die extra magnesium gebruiken een hoger geboortegewicht hebben.

Ook tijdens de bevalling zelf kan magnesium helpen. Vrouwen die zijn bevallen in een bad met magnesium gaven aan dat ze deze ‘oermanier’ van bevallen als minder pijnlijk hebben ervaren.

Na de zwangerschap ligt jammergenoeg in sommige gevallen een postnatale depressie op de loer. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een verstoorde schildklierwerking. Je hormonenbalans en de daarmee samenhangende vitaminen- en mineralenhuishouding zijn dan in de war. En zo komen we weer bij magnesium, de grote regelaar voor de inzet van vitamines en mineralen. Dus ook na de bevalling kun je baat hebben bij dit basismineraal!

Aanbevolen producten:

Lees hier meer over Zechsal magnesium en zwangerschap

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.