Stress en magnesium

Eén van de eerste dingen die we merken als het magnesiumgehalte in ons lichaam beneden peil komt is onrust. We zijn gespannen en prikkelbaar. Slechter slapen, oorsuizen, koude handen en voeten, rusteloze benen, het zijn dingen die er haast ongemerkt bij gaan horen. Ook komen mensen vaak in de vicieuze stress-magnesium cirkel terecht: magnesiumtekort leidt tot stress en stress is een magnesiumrover, met als gevolg nog meer stress.

Om deze cirkel te doorbreken is extra magnesium behulpzaam. Natuurlijk kan stress vele oorzaken hebben, maar onderschat de lichamelijke component niet, zeker waar het magnesium betreft. Beschouw het  als een natuurlijke bondgenoot om stress beter te kunnen hanteren.  Het helpt bij ontspanning en een goede geestelijke en lichamelijke balans en is – zeker op termijn – beter dan medicatie.

Aanbevolen producten:

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.