Magnesium en zwangerschap

Leer meer over het gebruik van magnesium als je zwanger bent.

Tijdens de zwangerschap is er een hogere magnesiumbehoefte. Veel zwangere vrouwen hebben dan ook baat bij suppletie van extra magnesium, tijdens, maar ook na de zwangerschap.

Waarom extra magnesium?

Bij een (te) laag magnesiumgehalte hebben zwangere vrouwen grote kans op typische zwangerschapskwalen. Dit is geen wonder want hun magnesiumbehoefte ligt wel 20 tot 40% hoger!

Zo speelt magnesium speelt een rol in (het proces van) weefselgroei en -ontwikkeling en helpt het bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam. Magnesium activeert je natuurlijke energie in het lichaam en is goed voor de gemoedstoestand.

In de Verenigde Staten wordt door verloskundigen extra magnesium, net als foliumzuur, voorgeschreven voor zwangere vrouwen. In Europa is het zover nog niet, maar het zegt wel iets over een magnesiumtekort, dat men liever wil vermijden. 

Waarom Zechsal magnesium?

Zechsal gebruikt voor al haar producten de meest pure en best opneembare vormen van
magnesium. Aan de basis staat het magnesium uit de unieke Zechstein
bron. Dit zuivere, natuurlijke magnesium kan door de huid worden opgenomen. Via de huid kun je je magnesiumbalans snel en effectief aanvullen. De producten zijn natuurlijk, zuiver en uitermate krachtig.

Daarnaast biedt Zechsal magnesium om in te nemen. Puur en zonder vulmiddelen. Voor extra gemak, als aanvulling op de methode via de huid.

Gebruik en dosering

Het gebruik en dosering is persoonlijk, van magnesium kun je niet gauw te veel krijgen. De aanbevolen hoeveelheden zijn gebaseerd op gemiddelden en de aanbevolen hoeveelheden (ADH). Luister goed naar je eigen lichaam en pas daar de dosering op aan. Minder dan hieronder aangegeven is prima. Af en toe wat meer ook, de ene dag is de andere niet.

Eerste drie maanden
Neem 2x per week een voetenbad (met 125 gram magnesiumkristallen). De overige dagen gebruik je puur magnesium om in te nemen. Zechsal adviseert vloeibaar magnesium - Magnesium Drops (ca. 20 druppels, d.w.z 100 mg is vaak al voldoende) - vanwege de makkelijke dosering en geleidelijke inname, verspreid over de dag. 

Maand vier t/m zes
Neem 3x per week een voetenbad. De overige dagen gebruik je de Magnesium Drops, ca.20 tot 30 Drops. Smeer daarnaast magnesium bodycream naar behoefte op je buik. Dit is een weldaad voor de huid die steeds strakker komt te staan. 

Tot de bevalling…
Neem 3x per week een voetenbad. De overige dagen gebruik de Magnesium Drops, ca. 20 tot 30 Drops. Als extra kun je nog 10 sprays magnesiumolie gebruiken (bv onder je voeten voor het slapen gaan). Gebruik magnesium bodycream naar behoefte.

Je kunt in plaats van de magnesiumolie of Drops ook magnesium bisglycinaat in poedervorm gebruiken. Neem daarvan 2 tot 3 gram. Een ander alternatief is om in de avond 1 gram magnesium bisglycinaat te nemen en in de ochtend 5 a 10 sprays magnesiumolie, verdeeld over beide voeten.

Als je nog steeds klachten hebt als kramp of harde buiken neem dan af en toe een ligbad met magnesiumkristallen (500 gram tot 1 kg per keer). Dit ontspant enorm en is heerlijk!

Aanbevolen producten

Bezig met laden...
Aanbieding
Zechsal magnesium drops, 100 ml
Zechsal magnesium drops, 100 ml Puur natuur en groot gemak
Special Price € 26,05 Regular Price € 28,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal magnesium bodycream met shea butter, 500 ml
€ 39,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Aanbieding
Zechsal dobberbad 2kg, met navulzak 2 kg.
Special Price € 36,95 Regular Price € 40,90
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
 Zechsal magnesium olie spray, 100 ml.
€ 12,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Tip: overweeg je een bevalling in water? Voeg dan magnesiumkristallen toe. De ervaringen daarmee zijn geweldig.

Bijwerkingen?

Het gebruik van Zechsal is ongevaarlijk. Gebruik het uit voorzorg niet tegelijk met medicatie, laat er een half uur tot een uur tussen zitten. Wees ook voorzichtig als je een heel lage bloeddruk hebt of een zeer trage hartslag. Magnesium werkt bij de meeste mensen bloeddrukverlagend, vandaar.

Vragen?

Als je nog vragen hebt, mail of bel ons gerust. En als je twijfelt, raadpleeg dan je arts of verloskundige.

Betaal mogelijkheden