Huid en magnesium

Veel mensen hebben huidproblemen, soms tijdelijk, soms chronisch. Magnesium is een natuurlijke ondersteuner bij het behouden en herstellen van een normale huidfunctie. Magnesium helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is bevorderlijk bij de vernieuwing van huidcellen. De huid gaat er niet alleen beter uitzien, maar ook jeuk en schilfers worden aangepakt.

Aanbevolen producten

Bezig met laden...
Zechsal magnesium bodycream met shea butter, 500 ml
€ 39,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Aanbieding
Zechsal huid & haar, body cream 125 ml + hair & body wash 200 ml
Special Price € 25,95 Regular Price € 27,90
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal magnesium gel 125 ml
Zechsal magnesium gel 125 ml Gemaakt voor huidverbetering.
€ 13,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
NL nov 2015
Zechsal navulzak, 4 kg Voor 32 voetenbaden of 8x een ligbad
€ 29,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

De huid is ons grootste orgaan

De huid, formeel gezegd het cutaan stelsel, is ons grootste en meest zichtbare orgaan. De omvang is ongeveer 2 vierkante meter en alles bij elkaar weegt de huid tussen de 4,5 en een kleine 7 (!) kilo. De huid heeft meerdere functies. De zich continu vernieuwende bovenste laag, de opperhuid, zorgt ervoor dat vocht, eiwitten, vitamines en mineralen binnen blijven. Maar ook dat ze worden opgenomen, denk bijvoorbeeld aan vitamine D of magnesiumchloride. De huid regelt als een thermostaat je temperatuur en heeft een primaire signaalfunctie voor kou, hitte, maar ook pijn en genot worden via de huid voelbaar. Daarbij is de huid een reusachtig biotoop voor bacteriën, schimmels, virussen en parasieten en - ondanks dat - ons visitekaartje. Via de huid kunnen anderen zien of het goed met ons gaat. Waarschijnlijk daarom geven we aan geen enkel ander orgaan zoveel geld uit voor onderhoud, reiniging of verfraaiing.

Huidaandoeningen en magnesium tekort

In Nederland zijn er meer dan 2 miljoen mensen die een chronische aandoening hebben aan de huid. En dat aantal mensen  stijgt nog steeds. Er kunnen meerdere oorzaken zijn zoals, voeding, leefstijl, stress, medicatie en genetisch aanleg. Bekijk ook eens deze video over psoriasis van Nucleus Medical Media. Hoewel we allemaal de heilzame werking van de Dode zee kennen bij huidaandoeningen, is de inzet van magnesiumchloride (het werkzame bestanddeel uit de Dode zee), nog relatief onbekend. Een magnesiumtekort vermindert de elasticiteit en het vocht doorlatend vermogen van de huid, waardoor je sneller vatbaar bent voor huidaandoeningen.

Puistjes, zweetgeur en magnesium tekort

Onze huid is niet alleen een barrière, maar ook een gatenkaas. We hebben nogal wat openingen. Geschat wordt dat we tussen de twee en vijf miljoen haarfollikels hebben en misschien wel twee maal zoveel zweetklieren, allemaal afgifte, maar ook potentiële opnamepunten.

De haarzakjes hebben een dubbele functie: ze doen haar groeien én scheiden talg af. Wanneer de productie van talg hoog is en er sprake is van infectie en ontsteking levert dat de door pubers zo gevreesde puistjes op, een indirect gevolg van overactieve hormonen. Hormonen die voor hun regulering of hervinden van balans  onder andere magnesium nodig hebben.

Ook ons zweet, afgescheiden door de zweetklieren en zeker de geur daarvan geeft een indicatie van ons magnesiumgehalte. Kort gezegd: hoe zuurder we ruiken, hoe groter de kans dat er sprake is van een tekort aan magnesium. 

Jeuk, schilfers en magnesiumtekort

Naast een rode, geïrriteerde huid zijn jeuk en schilfers de meest gehoorde klachten bij huidaandoeningen. Zeer waarschijnlijk is jeuk daarbij het gevolg van ontstekingen. De oorzaak van die ontstekingen is zeer divers, van stress tot allergie en van een verstoring in de hormoonbalans tot bijwerking van geneesmiddelen. Er komen dan stoffen vrij zoals histamine of neuropeptiden die de jeukzenuwen, die zich op de grens van de opperhuid en de daaronder gelegen lederhuid bevinden, prikkelen. Ook kan de jeuk zich op de hoofdhuid ontwikkelen. De aanleiding is vaak - net als elders op de huid - een infectie en de onderliggende oorzaak kan ook hier zeer uiteenlopend zijn. Magnesium speelt hierbij een dubbelrol: het maakt de huid rustig, dat wil zeggen het bestrijdt de jeuk, en zorgt voor herstel van de huid van binnenuit. 

Welke magnesiumproducten tegen huidaandoeningen?

Mensen die in magnesiumbalans zijn hebben minder kans op huidaandoeningen.  Een regelmatige kuur met de magnesium kristallen (bij voorkeur in bad) is zeer effectief. Zeker als je het combineert met lichttherapie is het ‘Dode zee effect’ optimaal. Voor lokaal onderhoud kun je magnesiumgel gebruiken (wel er weer afhalen) en daarna de magnesium bodycream smeren om de huid soepel te maken. Deze werkt ook bij kinderen voortreffelijk.

Voor mensen die last hebben van hun hoofdhuid is de hair & body wash een fijn en werkzaam product. De hoofdhuid kalmeert waardoor de jeuk afneemt. Dat is zeker ook het geval met schilfers. Verwacht geen wonderen, maar gun jezelf deze natuurlijke hulp bij de bestrijding van huidaandoeningen!

Raadpleeg bij twijfel altijd je behandelaar.

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.

Betaal mogelijkheden