Zechsal en sport

De producten van Zechsal zijn zuiver en krachtig. De werkzame stof - magnesiumchloride (MgCl2) -  komt rechtstreeks uit de zuiverste bron ter wereld. Magnesiumchloride is de lichaamseigen vorm van magnesium. Het heeft daardoor een hoge biologische beschikbaarheid. Dit wordt nog eens versterkt door het magnesium transdermaal (via de huid) op te nemen. Deze eigenschappen, en de hoge concentratie, maakt Zechsal uitermate geschikt voor sporters!

Betere prestaties

Magnesium is betrokken bij veel processen die de spierfunctie beïnvloeden, zoals de zuurstofopname en de productie van energie. Zo komt ATP, de belangrijkste bron van energie op cellulair niveau pas beschikbaar als het is gebonden aan een magnesium-ion. Een extra dosis magnesium voor de prestatie levert met name duursporters significant voordeel op.

Door het vrij beschikbare magnesium in het lichaam te verhogen blijft de zuurstofopname en het energieverbruik langer op peil en treedt er minder snel verzuring op. Ook is gebleken dat magnesium gedurende de competitie stress verminderd waardoor een optimale mentale focus mogelijk is.

Om kramp te voorkomen en te bestrijden is het insmeren met magnesiumolie zeer effectief en het helpt direct.


Remco Grasman tijdens een tijdrit. Hij gebruikt Zechsal elke dag om beter te kunnen presteren!


Sneller herstel na inspanning

Extra magnesium zorgt voor beter herstel van de spieren na inspanning. Met name een Zechsal bad of voetenbad zorgt voor een versnelde afvoer van melkzuur en andere opgehoopte afvalstoffen. Ook de toepassing van magnesiumolie als basis bij een massage voedt de spieren en geeft een diepere ontspanning.

Blessurepreventie en -herstel

Voldoende extra magnesium via een constante en regelmatige aanvulling zal de sporter weerbaarder maken voor spier- en gewrichtsblessures. Bij herstel van een blessure zal extra magnesium het lichaam ondersteunen. Spieren én gewrichten zullen sneller herstellen.

Beter in balans

Magnesium heeft een regulerende invloed op het cortisol (stresshormoon), de insuline en de vetverbranding. Voldoende magnesium zorgt voor een betere beschikbaarheid en effectievere aanwending van voeding. Magnesiumsuppletie is daarom een onmisbare voorwaarde voor een uitgebalanceerd (sport)dieet.

Gebruik en dosering

Het is klinisch bewezen dat mensen die intensief sporten een grotere magnesiumbehoefte hebben. Suppletie van 400 mg  per dag  gedurende de trainingsperiode levert daarbij - gemiddeld gesproken - een goede magnesiumbalans op. Aanbevolen bij beginnend gebruik is de combinatie van voetenbaden en magnesiumolie.  Twee maal per week  een voetenbad met 150 gram magnesiumkristallen op drie a vier liter water geeft een extra boost en heeft bovendien een detox effect. Gebruik de overige dagen 40 sprays van de olie, het liefst verdeeld over de dag.  Dit staat gelijk aan 400 mg.

NB: Hoeveel iemand nodig heeft, is zeer individueel en heeft te maken met DNA structuur, gewicht, leeftijd, leefstijl, stress, trainingsintensiteit, etc. etc. Het mooie is dat men onder het motto ‘’baat het niet, het schaadt zeker niet’’ kan experimenteren met extra of lagere dosering. Het lichaam neemt wat het nodig heeft, een eventueel overschot wordt op natuurlijke wijze afgevoerd.  

Het vrije magnesium is in het lichaam maximaal 48 uur beschikbaar. Dit magnesium wordt extra snel verbruikt gedurende een (zware) inspanning. Het is daarom raadzaam om voor een wedstrijd een extra buffer aan te leggen. Een ligbad (80 a 100 liter) met een dosering van 1 tot 2 kg Zechsal badkristallen (47% MgCl2) op de avond voorafgaande aan de wedstrijd geeft een dergelijke buffer en is zeker voor duursporters aan te bevelen.

Na de inspanning is - ook voor de meer explosieve wedstrijdsporter -  een bad de beste methode voor herstel. De directe toevoer van extra magnesium zal spier of gewrichtspijn verminderen, het detox proces versnellen en het lichaam tot rust laten komen.

Bij blessurebehandeling is de Zechsal wordt vaak magnesiumolie gebruikt (minimaal 2 keer per dag aanbrengen), maar ook een pakking met de magnesiumgel kan zeer effectief zijn. Om de opname te bevorderen bevelen wij aan om de bewuste plek (bijv. enkel of knie) in te wikkelen en zo warm te houden. Na een kwartier kan de pakking verwijderd worden en heeft het magnesium zijn werk gedaan!

Betaal mogelijkheden