Sport en magnesium

Sporten en intensief bewegen kost energie, we hebben er onze spieren en gewrichten voor nodig en we worden er ook nog eens moe van. Laten dit nu precies de processen zijn waar magnesium een rol speelt! Het is dan ook bewezen dat de magnesiumbehoefte bij sporters hoger ligt.

Sporters transpireren en verliezen zo allerlei mineralen inclusief magnesium. Juist sporters hebben magnesium nodig, onder andere voor de aanmaak van ATP, het stofje dat verantwoordelijk is voor de energietransport in ons lichaame. Met voldoende magnesium heb je minder kans op kramp, houdt je spieren en gewrichten soepel en herstel je sneller! Veel sporters die Zechsal gebruiken zijn enthousiast over de werking.

Tip: ook in de sauna verlies je magnesium via transpiratie. Een aangename manier van aanvullen is om je in de sauna in te smeren met magnesiumgel. Doordat de huid warmer is heb je een geweldige opname en wordt het verlies door zweten gecompenseerd.

Aanbevolen producten: 

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.