Magnesium en medicatie

Veel medicijnen zijn magnesiumrovers en dit kan vervelende complicaties geven. Extra magnesium, opgenomen via de huid, kan deze bijwerkingen verminderen. Een aantal belangrijke voorbeelden worden hieronder kort toegelicht.

Maagzuurremmers

In een uitgebreid onderzoek van de universiteit van Nijmegen is aangetoond dat mensen die maagzuurremmers slikken een verhoogde kans op een magnesiumtekort hebben. Extra magnesium in de vorm van een voetenbad of magnesiumolie ontziet de maag en vult het tekort weer aan!

Chemo
Chemotherapie kan gepaard gaan met een aantal bijwerkingen, zoals pijnlijke spierkrampen, hartritmestoornissen en problemen met zenuwen en zenuwgeleiding. Diverse studies, onder andere van het Radboud UMC geven aan dat magnesiumtekort hiervan de oorzaak is. Daarom wordt door de onderzoekers geadviseerd om extra magnesium te gebruiken tijdens de chemo.

Cholesterolverlagers
Een hoog cholesterolgehalte kan aderverkalking veroorzaken en wordt terecht gezien als een risico voor hart- en vaatziekten. Hiervoor worden meestal statines voorgeschreven. Extra magnesium kan helpen, in plaats van statines en om de bijwerkingen te verminderen!

Magnesium is namelijk nodig voor de regulering van het enzym HMG-CoA-reductase, dat verantwoordelijk is voor de hoeveelheid cholesterol die wordt gevormd. Magnesium remt dit enzym niet constant - zoals statines doen - maar zorgt voor een natuurlijk regulering. Magnesium heeft namelijk de capaciteit om het enzym naar behoefte aan- of uit te schakelen. En dat is wel zo prettig want we hebben cholesterol wel nodig, o.a. voor de vorming van bijvoorbeeld celmembranen, geslachtshormonen en vitamine D. Daarnaast kan magnesium de bijwerking van stijve spieren doen verminderen. 

Aanbevolen producten:

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.