Zechsal en pedicure & voetreflex

Informatiesheet Zechsal en pedicure & voetreflex

Steeds meer pedicures en voetreflextherapeuten gebruiken Zechsal magnesium bij hun behandeling. Daarnaast verkopen ze de producten aan hun cliënten. Dat is een logische ontwikkeling want Zechsal en voeten zijn een geweldige combinatie! De effecten zijn vaak gelijk merkbaar. Zechsal magnesium zorgt onder andere voor:

   •   diepere ontspanning
   •   een betere huidconditie (het zuivert de huid en bestrijdt schimmels)
   •   het direct verhelpen en voorkomen van kramp

Magnesium staat niet voor niets in de top 3 van life essentials, na zuurstof en water. Helaas hebben veel mensen een tekort in hun magnesiumbalans. Dit kan ontstaan door allerlei factoren zoals stress, medicijngebruik, diabetes en ook doordat onze voeding te weinig nutriënten bevat. De meeste mensen kunnen wel wat extra magnesium gebruiken en Zechsal is dan een uitstekende keuze.

Zechsal magnesium is puur natuur, hoog-geconcentreerd en komt rechtstreeks uit de zuiverste bron ter wereld. Het unieke van Zechsal is dat het werkt via de huid. En daarbij zijn de voeten fantastische opnamepunten! Een uitgelezen kans voor pedicures en voetreflextherapeuten.

Met Zechsal in je koffer kun je kiezen uit verschillende behandelingen. 

Behandelingen met Zechsal

Zechsal voetenbad

Een Zechsal voetenbad (125 gram kristallen in 3 liter water, 15 minuten) is geschikt als start of afronding van een behandeling. Een voetenbad met Zechsal magnesiumkristallen is heerlijk ontspannend, zuivert de huid en geeft een boost aan magnesium die zich door het hele lichaam verspreid.  Een extra effect is dat er (zure) afvalstoffen worden afgevoerd. Na het voetenbad is de huid zacht en soepel.

Als je cliënten meer willen ontspannen, beter willen slapen en/of meer energie willen hebben, raadt ze dan aan om twee per week een voetenbad te nemen voor het slapen gaan.

Nb. niet geschikt voor elektrische voetenbaden (i.v.m. corrosieve eigenschappen van magnesium voor metalen onderdelen, zoals in een pompsysteem).

Zechsal magnesiumgel

De gel kan ingezet worden als therapie bij huid- en of gewrichtsklachten. Gebruik de gel voor een pakking op de aangedane huid of het gewricht. Wikkel in met folie en/of handdoek zodat het gebied lekker warm blijft. Dit bevordert de werking en de opname van magnesium. Laat ongeveer een kwartier inwerken voor een optimaal resultaat. Daarna afnemen met een (warme) washand.

Na behandeling zal de huid zacht en soepel aanvoelen. Magnesium zuivert de huid én zorgt voor herstel van de botstructuur. Het zal eventuele pijn of stijfheid verminderen.

Zechsal magnesiumolie

Bij acute kramp of spierklachten kan Zechsal magnesiumolie worden ingezet. Spuit een paar sprays olie op de betreffende plek en wrijf dit uit. De kramp verdwijnt heel snel en blijft (voorlopig) weg. De olie bij voorkeur 10 minuten laten zitten, daarna afnemen met een (warme) washand.

Als je cliënten hier vaker last van hebben raadt ze dan aan een flesje olie mee te nemen en ook preventief te gebruiken. Bij regelmatig, dagelijks gebruik van 15 tot 20 sprays kunnen kramp of andere spierklachten helemaal voorkomen worden.

Nb. een dosering van 15 tot 20 sprays staat gelijk aan de helft van je dagelijkse behoefte aan magnesium, d.w.z. ca. 200 mg. De rest wordt geacht via de voeding te komen.

Zechsal bodycream

Een voetenbehandeling is pas compleet na het insmeren met Zechsal bodycream. Deze kan de reguliere voetencrème vervangen. De body cream is 100% natuurlijk, licht van geur en heerlijk zacht. Ideaal om de behandeling mee af te sluiten!

Aanbevolen producten voor pedicures

Bezig met laden...
Zechsal magnesium drops, 100 ml
Zechsal magnesium drops, 100 ml Puur natuur en groot gemak
€ 28,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal magnesium bodycream met shea butter, 500 ml
€ 39,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal magnesiumolie, 500 ml
Zechsal magnesiumolie, 500 ml Navulfles voor de 100 ml sprayflacon
€ 29,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal voetenbad, 750 g.
Zechsal voetenbad, 750 g. Goed voor 6x een voetenbad
€ 11,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Betaal mogelijkheden