Welterusten met magnesium

Lekker slapen is een groot goed...

Vrijwel iedereen heeft wel eens moeite met slapen en circa 20% van Amerikanen en Europeanen kampt met chronische slaapproblemen. 

Het is mogelijk dat een magnesiumtekort hierbij een rol speelt. Een van de eerste dingen die we merken als het magnesiumgehalte in het lichaam beneden peil raakt is onrust. We voelen ons gespannen en zijn prikkelbaar. De lichaamscellen hebben magnesium nodig om te kunnen ontspannen. 

Hoe zit dat?
Als een gezonde cel, bijvoorbeeld een spiercel, wordt geprikkeld om in actie te komen gebruikt deze calcium uit ons intercellulaire vocht, het interstitium. Is het calcium eenmaal binnen dan spant de spiercel zich. Daarna verdwijnt het overtollige calcium weer zodat de cel kan terugkeren naar de ontspannen staat. Voor die uitstoot van calcium is een gezonde magnesiumbalans in de cel een voorwaarde. Als er onvoldoende vrij magnesium aanwezig is blijft er calcium achter en zal de cel in een (semi) gespannen situatie blijven. 

Het is een bijzondere balans tussen de beide mineralen die zorgt voor spanning en ontspanning in het lichaam. De meeste mensen krijgen (meer dan) voldoende calcium binnen en in verhouding te weinig magnesium. Door deze onbalans blijft het lichaam in een voortdurende staat van spanning en onrust. Geen fijne conditie om goed te kunnen slapen. 

Zelfdiagnose

Maar hoe weten je nu of extra magnesium de ontspanning geeft die jij nodig hebt? Simpel: proberen. Het magnesium van Zechsal is zuiver, goed opneembaar en krachtig. Om een beeld te krijgen of het magnesium goed aanslaat heeft Zechsal een aantal zelf- diagnosepakketten ontwikkeld. Gedurende drie of zes weken neem je 2x per week voor het slapen gaan een voetbad met magnesiumkristallen, de overige dagen gebruik je magnesiumolie om te smeren of magnesium om in te nemen. Kies wat jou het makkelijkst lijkt of het beste past. Bij chronische klachten adviseren we om een pakket te nemen voor 6 weken. 

De voetenbaden zitten in elk pakket en geven een prachtige opname: gebruik 125 gram magnesiumkristallen op 3 a 4 liter warm water, dit geeft een concentratie van ca. 3% magnesiumchloride. Behalve een mooie opname van magnesium is een bijkomend effect van de voetenbaden een heerlijk ontspanning. Bij elk zelfdiagnosepakket komt een uitgebreide gebruiksaanwijzing en een checklist zodat je zelf de effecten kunt bijhouden.

Probeer het eens, je zult verbaasd staan van het effect!