Zechsal ionic dry brush + handle. Energetische opbouw. OP = OP

  • Droogborstel voor lichaam en rug
  • Mét en zonder handle te gebruiken
  • Zorgt voor energetische opbouw
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Maakt de huid steviger

Let op: deze borstel is niet geschikt voor de gevoelige huid. 

Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden! Gratis verzending vanaf €25 (NL) €35 (BE) Levertijd: 1-3 werkdagen
Productbeschrijving Dosering en gebruik Spaarprogramma Reviews Gerelateerde producten
Productbeschrijving

Zechsal ionische borstels zijn ambachtelijk gemaakt met 100% paardenhaar, fijn bronsdraad en duurzaam beukenhout (FSC keurmerk).

Droogborstelen: wat is het?

Met een stevige borstel over je lijf gaan. Al in de middeleeuwen hoorde deze opwekkende reiniging
bij het kloosterritueel. Het droogborstelen verwijdert je dode huidcellen, reinigt je poriën, stimuleert de bloedsomloop en geeft je extra energie.

Droogborstelen verbetert de structuur van je huid. Verstopte poriën gaan weer open, je huid kan beter ademen én beter afvalstoffen afvoeren.

Hoe werken de ionische droogborstels?

Positieve ionen verminderen de energietoevoer naar het lichaam van buitenaf. Een betere energiebalans krijg je door middel van negatief geladen ionen (anionen). De ionische borstel is een eenvoudige manier voor het genereren van deze anionen. Ze worden voortgebracht door de moleculaire structuur van de zeer fijne bronzen draden. Door de fysieke toepassing worden de anionen op de huid gegenereerd en direct door het lichaam geaccepteerd.

De haren van deze unieke borstel bestaan uit extra fijn bronzen draad (koper-tin-legering) in het midden, omringd door natuurlijk zwart paardenhaar.

Wanneer niet:

Mensen met eczeem of een chronisch droge huid kunnen beter niet gaan borstelen.

Nb. Echter als je keratosis pilaris hebt - waarbij de huid ontstoken is en je last hebt van ruwe, rode bultjes - kan droogborstelen juist gunstig zijn om de bultjes te verwijderen.

Dosering en gebruik

1. Neem ’s ochtends na het opstaan 5 minuten de tijd voor een droogborstelmassage. Één keer per week is in het begin genoeg met een ionische borstel. Bouw het rustig op, je huid zal even moeten wennen. Als je een gevoelige huid hebt of wondjes, wees dan voorzichtig met borstelen. 

2. Zorg ervoor dat de temperatuur in de kamer aangenaam is. Je mag niet zweten of het koud hebben.

3. Borstel je armen en benen met gelijkmatige bewegingen - op een zachte manier - naar het hart toe. Vergeet je knieholtes en oksels niet mee te nemen. Maak cirkelvormige bewegingen met de klok mee op de buik, borst en rug.

4. Je huid wordt warmer en kan een beetje rood worden. Dat is prima. Je lichaam wordt geactiveerd en staat als het ware 'aan' na de behandeling.

5. Je kunt het aangename effect vergroten door na de massage te douchen.

Tip: gebruik Zechsal magnesium - olie, gel of body cream - na het droogborstelen. Het magnesium wordt nu extra goed door de huid opgenomen!

Spaarprogramma
Wil je ook sparen voor extra korting? Maak nu een account aan en je ontvangt direct 4 spaarzegels!

Betaal mogelijkheden