Veendammer, overjarige 50+ kaas, special edition!
- Unieke overjarige Veendammer, magnesium verrijkt
- Stuk van 325 g, vacüum verpakt
- 18 maanden gerijpt, vol van smaak, met zoutkristallen
- 100 gram kaas bevat 180 mg magnesium
- Bevat minder zout
Veendammer is een volvette 50+ kaas verrijkt met 99% zuiver magnesiumzout uit de Zechstein bron. Deze SPECIAL EDITION is 18 maanden gerijpt en bevat daardoor kleine zoutkristallen. De Veendammer is een kaas met een extra hartige, volle smaak. De tweede kaas waarin een deel van het (natrium) zout vervangen is door magnesium! Dit maakt de kaas een gezondere optie. Voor iedereen die van een stukje kaas houdt met extra karakter.
De kaas is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen kaasboerderij Slob en magnesiumproducent Nedmag uit Veendam. Dit leverde een bijzondere kaas op gemaakt van boerenmelk uit de polder van Giessenburg, waar de familie Slob al decennialang de lekkerste kazen maakt volgens uniek recept. De toevoeging van het zuivere magnesiumzout uit de Zechstein Zee maakt deze kaas niet alleen gezonder, maak ook zeer smeuïig en lekker.
De kaas is onderdeel van het merk Pure Health & Earth dat is geïntroduceerd door Nedmag. Als partner van Nedmag is Zechsal blij dat we deze unieke magnesiumkaas kunnen aanbieden aan onze klanten.
Bewaren
Koel bewaren (max. 7 graden). Na openen is de kaas beperkt houdbaar. Verpakt onder beschermende atmosfeer.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 1993 KJ of 476 kcal
Vetten: 40 g waarvan verzadigde vetzuren 24 g
Koolhydraten: 0 g waarvan suikers 0 g
Eiwitten 29 g
Zout: 1,9 g
Magnesium: 180 mg
Ingrediënten
Gethermiseerde volvette koemelk, zout, zuursel (melk), vegetarisch stremsel, magnesiumchloride, conserveermiddel: natriumnitraat.
Adres:
Van Stolbergweg 30 a-b
9641 HL, Veendam
Hulp nodig?