NIEUW pH test strips, 100 stuks in handig doosje

NIEUW pH test strips, 100 stuks in handig doosje

  • Professionele teststrips van een hoge kwaliteit
  • 100 pH strips in een doosje
  • Snel en nauwkeurig resultaat binnen 15 seconden
  • Voor zelfcontrole zonder bloedprikken
  • Aanbevolen bij kuren met magnesium en/of zuiveringszout

Spaarprogramma

Wil je ook meesparen? maak dan nu een account aan!

€ 7,95
Trusted-stars Payments
  • Op voorraad
  • Snelle levering!
  • Spaar Zechsal punten
  • Voor 15:00 besteld = morgen in huis!

Heeft u een vraag over een product? 

Bel ons op 0598 626810

Meet eenvoudig je pH waarde (zuurtegraad)

Met deze nauwkeurige pH teststrips voor speeksel en urine meet je snel en makkelijk de zuurtegraad van je lichaam. Dat is van belang voor je zuur-base evenwicht. 

Deze pH strips meten alleen relevante pH waarden tussen de 4,5 en 9,0. Gebruik je urine of speeksel om te testen, wacht 15 seconden tot de strip verkleurd is en lees op de kleurenschaal af wat de pH waarde is. De kleurenschaal geeft veel tussenwaarden aan en is makkelijk af te lezen. 

Ideaal te gebruiken bij een kuur met Zechsal magnesium of zuiveringszout. Je kunt dan volgen of je lichaam de zure afvalstoffen afvoert en weer in evenwicht komt. 

Bij het gebruik van zuiveringszout

Als je wilt starten met bicarbonaat adviseren wij om de pH van je lichaam te meten. Doe eerst een zogenaamde nulmeting voordat je begint en volg daarna het verloop.


Als je speeksel zuur is (pH <7,0) start dan met het zuiveringszout. Kies zelf welke methode je prettig vindt: oraal of transdermaal via je voetenbad. Meet je pH regelmatig. De waarde van een gezond persoon ligt tussen de 7,1 en de 7,5 (licht alkalisch). De ideale waarde is 7,4. Voor de pH van je urine geldt dat als deze beneden de 6,8 ligt (urine is over het algemeen iets zuurder dan speeksel) je baat kunt hebben bij zuiveringszout. Een gezonde bandbreedte voor urine is 6,8 tot 7,0.

Wanneer je de pH van het speeksel meet, doe dat dan minstens één uur voor of twee uur na het eten. Meet 2 tot 3 keer per dag, zodat je een beeld van het gemiddelde krijgt. Ook voor de urine geldt dat deze gedurende de dag kan variëren. ‘s Morgens is de pH in het algemeen lager en ‘s avonds iets hoger. Ook hierbij is het verstandig op meerdere momenten te meten.

Het gebruik van zuiveringszout is over het algemeen veilig. Hoge doseringen kunnen hoofdpijn of misselijkheid veroorzaken. Langdurig gebruik kan schadelijk zijn voor nier en blaasweefsel. Gebruik het niet als u een natriumarm dieet volgt of (gelijktijdig) met medicatie als antibiotica en zuurremmers. Raadpleeg bij twijfel een arts.

Heeft u een vraag over een product? 

Bel ons op 0598 626810