Magnesium en de overgang

Magnesium en de aanmaak van hormonen

Een toereikende verzorging met magnesium kan verlichtend werken in de overgang. Magnesium speelt een sleutelrol bij de energiestofwisseling en de aanmaak van hormonen. Wanneer deze hormonenbalans tijdens de overgang zich aan het ‘resetten’ is kunnen er vervelende klachten ontstaan variërend van opvliegers en gewrichtspijn tot vermoeidheid en slapeloosheid.

Natuurlijke ondersteuning door magnesium

Magnesium is een natuurlijke ondersteuner voor meer dan 300 enzymatische processen en werkt preventief. Ook op het krijgen van structurele klachten waar je last van kunt hebben tijdens en na de overgang, zoals bijvoorbeeld osteoporose (botontkalking). Zonder voldoende magnesium zullen vitamine D en calcium minder effectief zijn in het lichaam en in sommige gevallen zelfs contraproductief worden.

Magnesium is de dirigent in je lichaam en de basis voor een goede gezondheid. Het helpt je op een natuurlijke manier en vermindert de klachten die ontstaat door de overgang. Opvliegers worden minder heftig en treden minder vaak op, je stemming wordt beter en doordat je beter slaapt heb je de volgende dag ook meer energie.

Vermoeidheid en slecht slapen

Veel mensen geven aan dat ze met de hulp van magnesium beter slapen. Geen wonder want magnesium is verantwoordelijk voor de aanmaak van melatonine, ons waak/slaaphormoon. Ook het 'in de pas houden' van de cortisolwaarden speelt een rol bij het tegengaan van vermoeidheid. Magnesium reist als het ware met je biologische klok mee en bepaalt mede welk hormoon wordt getriggerd: in de avond is dat melatonine en bij het ontwaken juist cortisol. De laatste zorgt ervoor dat je energiek wakker wordt. 

Gewrichtspijn en pijnlijke spieren

De werking van magnesium bij pijnlijke spieren en gewrichten, kramp of rusteloze benen is bij de meeste mensen direct voelbaar en dat geldt zeker voor vrouwen in de overgang. Magnesium staat bekend als hét ontspanningsmineraal. Het haalt de spanning van de spieren door calcium - wat zorgt voor contractie oftewel samentrekking van je spieren - en melkzuur - dat ontstaat bij verzuring - uit de cellen te verwijderen. Behalve voor je spieren is magnesium ook van belang voor het onderhouden van je botstructuur en dus ook je gewrichten. Het zorgt, samen met calcium, voor de opbouw en het behoud. De meeste mensen weten dit wel van calcium, echter magnesium is daarbij minder bekend. Het je magnesiumbalans is essentieel hierbij. Zonder voldoende zogenaamd 'vrij' magnesium kan het calcium zijn werk niet doen. Je kunt het vergelijken met een muurtje. Calcium zijn de bouwstenen en magnesium is het cement, ze kunnen dus niet zonder elkaar.

Aanbevolen producten

Bezig met laden...
Aanbieding
Zechsal zelfdiagnosepakket met magnesium drops
Special Price € 35,95 Regular Price € 39,85
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal magnesium drops, 100 ml
Zechsal magnesium drops, 100 ml Puur natuur en groot gemak
€ 28,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal MCM gel, 100 ml
Zechsal MCM gel, 100 ml Speciaal voor gewrichtsklachten
€ 14,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal navulzak, 4 kg
Zechsal navulzak, 4 kg Voor 32 voetenbaden of 8x een ligbad
€ 29,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten. 

Betaal mogelijkheden