Magnesium en de overgang

Een toereikende verzorging met magnesium kan verlichtend werken in de overgang. Magnesium speelt een sleutelrol bij de energiestofwisseling en de aanmaak van hormonen. Wanneer deze hormonenbalans tijdens de overgang zich aan het ‘resetten’ is kunnen er vervelende zaken optreden variërend van opvliegers en stemmingswisselingen tot slapeloosheid en lusteloosheid.

Magnesium is een natuurlijke ondersteuner van dit proces en werkt preventief. Ook op het krijgen van meer structurele klachten als osteoporose (botontkalking). Zonder voldoende magnesium zullen bijvoorbeeld vitamine D en calcium minder effectief zijn in het lichaam en in sommige gevallen zelfs contraproductief worden. 

Aanbevolen producten:

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.