Gedrag, geheugen en concentratie en magnesium

Concentratieproblemen kunnen te maken hebben met onderliggende oorzaken als depressie en stress, maar ook overgewicht, diabetes en medicijngebruik kunnen concentratieproblemen met zich mee brengen. Concentratieproblemen treden op wanneer de doorbloeding van hersenen afneemt. Dit gebeurt op natuurlijke wijze als we ouder worden.

Bij kinderen met concentratieproblemen is er soms sprake van ADHD of ADD. Deze aandoeningen komen - in mindere mate - ook bij volwassen voor. Voor een goed functionerend geheugen en voor concentratie is magnesium nodig. Het is daarom van belang om bij problemen op dit gebied ook de magnesiumstatus te betrekken.

Aanbevolen producten

Bezig met laden...
Aanbieding
Zechsal zelfdiagnose pakket PLUS
Zechsal zelfdiagnose pakket PLUS Voor 6 weken, mét gebruikersboekje!
Special Price € 41,95 Regular Price € 44,80
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Aanbieding
Zechsal magnesiumolie combi, 100 en 500 ml.
Special Price € 36,95 Regular Price € 42,90
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal magnesium bodycream met shea butter, 125 ml
€ 14,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Zechsal navulzak, 2 kg
Zechsal navulzak, 2 kg Voor 16 voetenbaden of 4x ligbad
€ 17,95
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Gedragsmatige problematiek en de rol van magnesium

Het is bekend dat kinderen, maar ook volwassenen met ADHD of autisme concentratieproblemen ervaren. Het is inmiddels erkend dat mensen met een dergelijke gedragsmatige aandoening vaker een magnesiumtekort hebben. Ook zijn er een aantal onderzoeken waarbij er een duidelijke relatie naar voren komt tussen het nemen van extra magnesium en verlichting van de klachten. Hierdoor kon worden volstaan met minder - tot zelfs geen - medicatie. Voor dit laatste wordt dan meestal in de behandeling gewerkt met magnesium en vitamine B6. Gezien de bijwerkingen van medicatie is het mooi dat er ook natuurlijke opties zijn om gedragsstoornissen aan te pakken. Wil je meer weten over het gebruik van vitamine B6 en magnesium bij kinderen met ADHD of autisme? Lees dan het boek van Dr. Marianne Mousain-Bosc. Je vindt het op onze website onder de categorie of via deze link: Anders denken over Magnesium.

Overgewicht, diabetes en concentratieproblemen: deze rol speelt magnesium daarin

Er zijn aanwijzingen dat mensen met overgewicht nadat ze substantieel zijn afgevallen beter presteren als het gaat om concentratie en probleemoplossing. Magnesium is een betrouwbare hulp bij afvallen. Blijvende suppletie van magnesium bij een dieet kan het zogenaamde jojo-effect verminderen. Magnesium zorgt namelijk niet alleen voor de omzetting van koolhydraten, glucose en eiwitten in energie. Het regelt ook het transport en speelt een stimulerende rol bij de verbranding van vet. Wanneer er sprake is van een nieuw eetpatroon is extra magnesium behulpzaam bij de hernieuwde stofwisselingsbalans. Bekijk dit filmpje over magnesium en stofwisseling van MGhealth.org. 

Neerslagtigheid en concentratieproblemen door een tekort aan magnesium

Somberheid heb je in veel soorten en maten: licht, zwaar, seizoensgebonden, chronisch, bipolair en dysthyme stoornis. We spreken van een depressie wanneer gedurende zes weken je minimaal 5 dagen in de week somber of rot voelt. 

Wanneer somberheid of stress de redenen zijn van de concentratieproblemen dan is het zeker de moeite waard om extra magnesium te betrekken bij de aanpak. Sombere gevoelens, stress, maar ook de medicatie om dit tegen te gaan zijn magnesiumslurpers. Magnesium speelt een belangrijke rol in de processen die - in biologische zin - je gevoelens beïnvloeden. Aangetoond is dat mensen met somberheid en/of stress vaker een magnesiumtekort hebben. Ook is aangetoond dat extra magnesium zeer behulpzaam is in de bestrijding van somberheid. Het is eigenlijk heel simpel: je wordt er vrolijker van. Het is daarmee een natuurlijk hulpmiddel dat- uiteraard in overleg met je behandelaar- naast of soms zelfs in plaats van medicatie ingezet kan worden.

Bekijk dit filmpje overmagnesium als alternatief voor medicatie bij stress (Natural Cures).

Welke producten bij concentratieproblemen?

Belangrijk is duur en frequentie van extra magnesium. Het kan wel even duren voor de metabolische processen als gevolg van het aanbod van extra magnesium opnieuw zijn afgesteld. Gebruik daarom zeker gedurende 4 weken drie keer per week een voetenbad met de magnesium kristallen. Let op: voor kinderen gelden andere doseringen. U kunt de infosheet voor kinderen vinden in onze kennisbank. Naast de magnesium kristallen is gebruik van de magnesiumolie of één van de gels aanbevolen. Voor kinderen werkt de magnesium bodycream prima als ondersteuner voor de voetenbaden. Mocht u twijfelen raadpleeg dan altijd een arts.

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten. 

Betaal mogelijkheden