ADHD, slecht concentreren en magnesium

Concentratieproblemen kunnen te maken hebben met onderliggende oorzaken als depressie en stress, maar ook overgewicht, diabetes en medicijngebruik kunnen concentratieproblemen met zich mee brengen. Concentratieproblemen treden op wanneer de doorbloeding van hersenen afneemt. Dit gebeurt op natuurlijke wijze als we ouder worden.

Bij kinderen met concentratieproblemen is er soms sprake van ADHD of ADD. Deze aandoeningen komen - in mindere mate - ook bij volwassen voor. Voor al deze klachten - ook als gaat om concentratieproblemen bij het ouder worden - geldt dat er een relatie is met een magnesiumtekort. Het kan dus behulpzaam zijn om bij concentratieproblemen extra magnesium te nemen.

Aanbevolen producten
Bekijken
Speciale prijs € 36,95 Normale prijs € 42,90
Bekijken
Speciale prijs € 15,25 Normale prijs € 17,95

ADHD, autisme en magnesiumtekort

Het is bekend dat kinderen, maar ook volwassenen met ADHD of autisme concentratieproblemen ervaren. Het is inmiddels erkend dat mensen met een dergelijke gedragsmatige aandoening vakere een magnesiumtekort hebben. Ook zijn er een aantal onderzoeken waarbij er een duidelijke relatie naar voren komt tussen het nemen van extra magnesium en verlichting van de klachten. Hierdoor kon worden volstaan met minder - tot zelfs geen - medicatie. Voor dit laatste wordt dan meestal in de behandeling gewerkt met magnesium en vitamine B6. Gezien de bijwerkingen van medicatie is het mooi dat er ook natuurlijke opties zijn om gedragsstoornissen aan te pakken. Wil je meer weten over het gebruik van vitamine B6 en magnesium bij kinderen met ADHD of autisme? Lees dan het boek van Dr. Marianne Mousain-Bosc. Je vindt het op onze website onder de categorie of via deze link: Anders denken over Magnesium. 

Overgewicht, diabetes en concentratieproblemen door magnesiumtekort

Er zijn aanwijzingen dat mensen met overgewicht nadat ze substantieel zijn afgevallen beter presteren als het gaat om concentratie en probleemoplossing. Magnesium is een betrouwbare hulp bij afvallen. Blijvende suppletie van magnesium bij een dieet kan het zogenaamde jojo-effect verminderen. Magnesium zorgt namelijk niet alleen voor de omzetting van koolhydraten, glucose en eiwitten in energie. Het regelt ook het transport en speelt een stimulerende rol bij de verbranding van vet. Wanneer er sprake is van een nieuw eetpatroon is extra magnesium behulpzaam bij de hernieuwde stofwisselingsbalans. Bekijk dit filmpje over magnesium en stofwisseling van MGhealth.org. 

Depressie en concentratieproblemen door magnesiumtekort

Depressies heb je in veel soorten en maten: licht, zwaar, seizoensgebonden, chronisch, bipolair en dysthyme stoornis. We spreken van een depressie wanneer gedurende zes weken je minimaal 5 dagen in de week somber of rot voelt. 

Wanneer een onderliggende depressie of veel stress de redenen zijn van de concentratieproblemen dan is het zeker de moeite waard om extra magnesium te nemen. Zowel depressies als stress zijn magnesiumslurpers. Magnesium speelt een belangrijke rol in de hormonale processen die - in biologische zin - je gevoelens beïnvloeden. Aangetoond is dat mensen met depressies vaker een magnesium tekort hebben. Omgekeerd is ook aangetoond dat extra magnesium zeer behulpzaam is in de bestrijding van depressie. Het is eigenlijk heel simpel: je wordt er vrolijker van. Het is daarmee een natuurlijk alternatief voor medicatie.

Bekijk dit filmpje over magnesium als alternatief voor medicatie bij stress (Natural Cures).

Welke producten bij concentratieproblemen?

Belangrijk is duur en frequentie van extra magnesium. Het kan wel even duren voor de metabolische processen als gevolg van het aanbod van extra magnesium opnieuw zijn afgesteld. Gebruik daarom zeker gedurende 4 weken drie keer per week een voetenbad met de magnesium kristallen. Let op: voor kinderen gelden andere doseringen. U kunt de infosheet voor kinderen vinden in onze kennisbank. Naast de magnesium kristallen is gebruik van de magnesiumolie of één van de gels aanbevolen. Voor kinderen werkt de magnesium bodycream prima als ondersteuner voor de voetenbaden. Mocht u twijfelen raadpleeg dan altijd een arts.

Wat is Zechsal magnesium?

Zechsal magnesium is een natuurproduct. Het wordt gewonnen vlakbij Veendam, is 250 miljoen jaar oud en komt van 1600 meter diepte. Puur en onaangetast. Het bevat een hoge concentratie magnesiumchloride, aangevuld met een door de natuur samengestelde  uitgebalanceerde hoeveelheid sporenelementen. Vandaar dat velen dit magnesium wereldwijd als superieur bestempelen. Zechsal is gevestigd vlakbij de bron. Daar verwerken en verpakken wij de producten.