Waarom zuiveringszout?

Zuiveringszout of natriumbicarbonaat

Zuiveringszout of natriumbicarbonaat is een veelzijdige minerale stof. Het is anorganisch, erg alkalisch (d.w.z. met een hoge pH) en ondersteunt evenals magnesium talloze biologische functies van het menselijk lichaam. Zechsal zuiveringszout is puur en zuiver.

Hoewel het lichaam in de alvleesklier zelf bicarbonaat aanmaakt kunnen we vaak wel wat extra gebruiken, met name waar het gaat om de ontzuring van ons lichaam. Daarnaast is zuiveringszout in combinatie met magnesium een belangrijke bron voor onze energie.

Wat doet zuiveringszout?

     •   Zuiveringszout ontzuurt het lichaam
     •   Zuiveringszout vergemakkelijkt de levering van zuurstof door de bloedsomloop
     •   Zuiveringszout werkt neutraliserend op de effecten van straling in ons lichaam
     •   Zuiveringszout zorgt in combinatie met magnesium voor een verhoogde aanmaak van energie (ATP)
     •   Zuiveringszout ondersteunt het afweersysteem

Waarom is dat zo?

Het verlies van vermogen om zuur af te voeren versnelt het verouderingsproces. Bicarbonaten zijn de buffers die er voor zorgen dat het zure afval uit ons lichaam wordt afgevoerd. Het niet aanwezig zijn van voldoende bicarbonaat belemmert het bloed om het zuur te reguleren. Dit werkt allerlei vervelendende aandoeningen in de hand, die kunnen leiden tot chronische klachten. 

Zelfs bij gezonde mensen begint rond het vijfenveertigste levensjaar een merkbare teruggang van bicarbonaat. Ongezonde voeding en leefstijl, maar ook stress en medicatie verergeren dit proces. Regelmatige suppletie met zuiveringszout of zo nu en dan een ontzuringskuur werkt preventief en helpt bij het herstel van de energiebalans, bijvoorbeeld bij verkoudheid en griep.

Bicarbonaat geeft samen met magnesiumchloride een noodzakelijke impuls bij de aanmaak van ATP in de energiecentrales van de cellen, de mitochondriën. Bicarbonaat helpt het vrije magnesium dat in een niet verzuurde omgeving biologisch beschikbaar komt.

Het nemen van extra zuiveringszout werkt ook positief voor sporters. Het melkzuur in je spieren wordt eerder afgevoerd bij een hogere pH. 

Voor wie in het bijzonder?

     •   Ouderen
     •   Mensen met een (tijdelijk) te laag pH gehalte
     •   Sporters
     •   Bij verkoudheid, griep, ontstekingen en katers

Naast het heilzame gebruik kent zuiveringszout vele toepassingen. Van geurverdrijver en schoonmaakmiddel tot vleesverzachter en rijsmiddel.

Dosering en gebruik

Via de huid

Gebruik 200 gram op een ligbad (80 a 100 liter water) en 40 á 50 gram op een voetenbad (ca. 4 liter water). Minimaal 20 minuten in bad.

Bij gebruik samen met Zechsal magnesiumkristallen de helft, dus respectievelijk 100 gram en 20 gram doseren.

Tip: meng eerst de magnesiumkristallen met warm water, voeg daarna pas het zuiveringszout toe. Gelijktijdig toevoegen geeft een reactie waarbij luchtbellen ontstaan en er een verminderde werking kan optreden.

Oraal

Meng 1,5 gram (halve theelepel) met een glas water of water met citroensap. Doe dit twee maal daags op een nuchtere maag of vlak voor de maaltijd. Bouw het langzaam op.

Het gebruik van zuiveringszout is over het algemeen veilig. Vaak is de pH-waarde een goede indicatie of u extra zuiveringszout nodig hebt. Hoge doseringen kunnen hoofdpijn of misselijkheid veroorzaken. Langdurig gebruik kan schadelijk zijn voor nier en blaasweefsel. Gebruik het niet als u een natriumarm dieet volgt of (gelijktijdig) met medicatie als antibiotica en zuurremmers. Raadpleeg bij twijfel een arts.

Samenstelling Zechsal zuiveringszout

Zechsal zuiveringszout bestaat voor 99,9% uit natriumbicarbonaat (natrii hydrogenocarbonas). De kwaliteit van Zechsal zuiveringszout is gecertificeerd en bevat geen aluminium.

Betaal mogelijkheden