Waarom OptiMSM?

OptiMSM® het meest zuivere MSM ter wereld.

MSM (methylsulfonlymethaan) is een natuurlijke bron van organisch zwavel. Zwavel wordt al eeuwenlang therapeutisch ingezet bij diverse klachten en aandoeningen. OptiMSM® is de meest pure vorm van MSM.

MSM is makkelijk opneembaar voor het lichaam en is de biologisch actieve vorm van zwavel. MSM komt van nature voor in groente, fruit en bijvoorbeeld in melk van in de wei grazende koeien. In de vorm waarin Zechsal het aanbiedt is het is een wit, reukloos poeder dat goed oplost in (lauw)warm water.

Het is niet meer vanzelfsprekend dat we voldoende organisch zwavel binnenkrijgen om alle processen in het lichaam die dit nodig hebben te ondersteunen. Veel mensen kunnen wel wat extra gebruiken om goed te kunnen functioneren en om gezond ouder te worden.

Wat doet MSM?

     •   MSM ondersteunt de opbouw van pezen en gewrichten
     •   draagt bij aan een gezonde huid, haar en nagels
     •   is een ontstekingsremmer
     •   helpt het afweersysteem
     •   zorgt ervoor dat andere nutriënten beter worden opgenomen

Waarom is dat zo?

De werkzame stof in OptiMSM® is organisch zwavel, een klein molecuul maar een belangrijke levensbehoefte van de mens. Het staat op de vierde plaats van mineralen die het lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft.

Zwavel is nodig voor de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel en is daarmee ondersteunend voor gezonde pezen en gewrichten. Dit is van groot belang voor onze mobiliteit.

Zwavel is een belangrijk onderdeel van collageen dat de huidstructuur ondersteunt. MSM maakt de huid elastischer en de beschermlaag van de huid steviger. Zwavel is ook een bouwsteen van keratine, het belangrijkste structurele bestanddeel van haar en nagels.

Extra MSM leidt tot een toename van de anti-oxidant glutathion. Glutathion neutraliseert vrije radicalen in het lichaam en ondersteunt het immuunsysteem. Dit is de reden waarom MSM ook wordt gebruikt bij het bestrijden van allergieën.

MSM verhoogt tenslotte de doorlaatbaarheid van de celmembranen en is op celniveau een co-transporter van o.a. magnesiumchloride, het magnesium dat Zechsal gebruikt in haar producten. De opname van magnesium wordt nog beter door het gebruik van MSM.

Wil je meer weten?

MSM wordt al meer dan veertig jaar bestudeerd door wetenschappers verbonden aan de Health Sciences University in Oregon in de V.S. Professor Dr. W. Jacob M.D. heeft zijn ervaringen vastgelegd in enkele boeken: “The Miracle of MSM, the Natural Solution for Pain”(1999) en “MSM, the definite guide” (2003). OptiMSM® is de enige soort MSM met gepubliceerd, peer-reviewed onderzoek. 

OptiMSM® is door het meervoudige destillatieproces de meest zuivere MSM die beschikbaar is. Het wordt geproduceerd door Bergstrom Nutrition in de V.S.. 

Voor wie in het bijzonder?

    •   Ouderen
    •   Allergie patiënten
    •   Mensen met chronische klachten
    •   Duursporters

MSM helpt de oxidatieve stress door langdurige training te bestrijden. 

Daarnaast is MSM iedereen aan te raden die wel wat extra’s kan gebruiken voor huid en haar, soepel wil blijven en gezond ouder wil worden.

Dosering en gebruik

Via de huid
Voeg een afgestreken eetlepel (ca. 10 gram) toe aan een Zechsal voetenbad. De combinatie van zwavel en Zechsal magnesium wordt optimaal opgenomen door de huid.

Oraal
Een veel gehanteerde richtlijn voor gebruik is 2 tot 4 gram per dag, verdeeld over twee keer. Los het poeder op in water of in vruchtensap. Voor snelle opname innemen op de lege maag of vóór de maaltijd.

Tip: bouw de dosering langzaam op om maag/darmklachten te voorkomen.

Nb. Er zijn geen bezwaren of contra-indicties voor langdurig gebruik. Bij inname van grotere hoeveelheden (meer dan 8 gram per dag) is het raadzaam een arts te consulteren.

Samenstelling Zechsal OptiMSM®

Zechsal OptiMSM® bestaat voor 99,9% uit methylsufonylmethaan. 

Betaal mogelijkheden