Waarom OptiMSM?

OptiMSM®

Tip: deze infosheet is hier te downloaden.

MSM (methylsulfonlymethaan) is een natuurlijke bron van organisch zwavel. Zwavel wordt al eeuwenlang therapeutisch ingezet bij diverse klachten en aandoeningen. OptiMSM® is de meest pure vorm van MSM.

Het is niet meer vanzelfsprekend dat we voldoende organisch zwavel binnenkrijgen om alle processen in het lichaam die dit nodig hebben te ondersteunen. Veel mensen kunnen wel wat extra gebruiken om goed te kunnen functioneren en om gezond ouder te worden.

Wat doet MSM?

     •   MSM is essentieel voor pezen en gewrichten
     •   draagt bij aan een gezonde huid, haar en nagels
     •   is een ontgifter, ontstekingsremmer en pijnstiller
     •   helpt het afweersysteem
     •   zorgt ervoor dat andere nutriënten beter worden opgenomen

 

Waarom is dat zo?

De werkzame stof in OptiMSM® is organisch zwavel, een macro-element en een belangrijke levensbehoefte van de mens. Het staat op de vierde plaats van mineralen die het lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft.

Zwavel bevordert de aanmaak van kraakbeen en bindweefsel en is daarmee essentieel voor gezonde pezen en gewrichten. Dit is van groot belang voor onze mobiliteit.

Zwavel is een belangrijk onderdeel van collageen dat de huidstructuur ondersteunt. MSM maakt de huid elastischer en de beschermlaag van de huid steviger. Zwavel is ook een bouwsteen van keratine, het belangrijkste structurele bestanddeel van haar en nagels.

Extra MSM leidt tot een toename van de anti-oxidant glutathion, dat betrokken is bij ontgifting. Glutathion neutraliseert vrije radicalen in het lichaam en ondersteunt het immuunsysteem. Dit is de reden waarom MSM ook wordt gebruikt bij het bestrijden van allergieën.

MSM verhoogt tenslotte de doorlaatbaarheid van de celmembranen en is op celniveau een co-transporter van o.a. magnesiumchloride, het magnesium dat Zechsal gebruikt in haar producten. De opname van magnesium wordt nog beter door het gebruik van MSM.

Voor wie in het bijzonder?

    •   Ouderen
    •   Allergie patiënten
    •   Mensen met chronische vermoeidheid
    •   Artritis patiënten 
    •   Duursporters

 

MSM helpt de oxidatieve stress door langdurige training te bestrijden. Verder reduceert het schade aan de spieren en bevordert het herstel.

Daarnaast is MSM iedereen aan te raden die wel wat extra’s kan gebruiken voor huid en haar, soepel wil blijven en gezond ouder wil worden.

Dosering en gebruik

Via de huid
Voeg een afgestreken eetlepel (ca. 10 gram) toe aan een Zechsal voetenbad. De combinatie van  zwavel en Zechsal magnesium wordt optimaal opgenomen door de huid.

Oraal
Een veel gehanteerde richtlijn voor gebruik is 2 tot 4 gram per dag, verdeeld over twee keer. Los het poeder op in water of in vruchtensap. Voor snelle opname innemen op de lege maag of vóór de maaltijd.

Tip: bouw de dosering langzaam op om maag/darmklachten te voorkomen.

Nb. Er zijn geen bezwaren of contra-indicties voor langdurig gebruik. Bij inname van grotere hoeveelheden (meer dan 8 gram per dag) is het raadzaam een arts te consulteren.

Samenstelling Zechsal OptiMSM®

Zechsal OptiMSM® bestaat voor 99,9% uit methylsufonylmethaan.